De Gooth is eind september 1974 opgericht en bestaat dus al meer dan 40 jaar. In 1974 kwam een groepje vrienden uit de Christus is Koning Kerk in Slikkerveer op het idee om het bovenzaaltje van deze kerk om te toveren tot ontmoetingsplek voor jongeren. De kerkraad ging akkoord en de Gooth was geboren. In 1993 werd deze kerk gesloopt en hebben we de huidige ruimte betrokken. In het begin alleen een klein stukje van het gebouw, maar gaandeweg steeds meer. De laatste 10 jaar is de Gooth zich steeds meer gaan profileren als poppodium, naast de sociƫteitsactiviteiten.

Jongerensociƫteit de Gooth is een vrijwilligersorganisatie waar jongeren centraal staan, zonder winstoogmerk, georganiseerd als een vereniging. De Gooth is van jongeren voor jongeren. Van bestuurslid tot medewerker, iedereen draagt vrijwillig en zonder vergoeding bij aan het bestaan van de Gooth.

De Gooth is ook het enige poppodium in Ridderkerk. Daarnaast is ook de combinatie sociƫteit en podium bijzonder. De Gooth trekt door de afwisselende thema-avonden en bands een zeer divers publiek. We bieden een plek voor jongeren om zich te vermaken, om elkaar te ontmoeten en om zich te ontwikkelen. Wij zijn ieder weekend geopend, neem een kijkje bij onze openingstijden.

Wil jij alvast een kijkje nemen? Bekijk onze Facebook, Instagram en Tiktok!

Ziet dit er nu interessant uit? Overweeg om lid te worden!
Voor alle voordelen, volg deze link!